Életmód

Ismerd meg az embert, aki 70 éve macskákat fotóz!

Walter Chandoha már bőven az internet kora előtt felfedezte a cicás fotók mágikus erejét. Karrierje során több mint kétszázezer képet készített a szőrös négylábúakról. Van Instagram-oldala is, érdemes megnézni!

Chandoha 1920-ban született New Jersey-ben, a most 96 éves mester továbbra is aktív, annak ellenére, hogy karrierje során 34 könyvhöz, több mint 300 újságborítóhoz és több ezer hirdetéshez készített fotókat, természetesen cicákról.

Walter with his lastest write up in Life and Dogue magazine!

A photo posted by Walter Chandoha (@chandohacats) on

 

“Volt idő, amikor szinte mindent macskákkal illusztráltak” – mondta az idős mester a CNN-nek nyilatkozva. “Pedig kis cégeknek és a Fortune 500 vállalatainak is fotóztam.”
Chandoha “hazai pályája” a különféle háziállatok számára gyártott tápok voltak. “Volt olyan év, amikor a kutya-, és macskatápok 90 százalékán az én fotóim szerepeltek” – emlékezett vissza.

Minden Locóval kezdődött

Chandoha maga is számos macska gazdája volt már az évek során, de minden egy Loco nevű cicávla kezdődött.

Walter with his lastest write up in Life and Dogue magazine!

A photo posted by Walter Chandoha (@chandohacats) on

 

“Egy téli napon éppen hazaértem – mesélte a fotós. – Megláttam egy macskát a hóban dideregni. Nagyon pici volt, talán négy- vagy öthetes lehetett. Felemeltem, óvatosan a kabátom zsebébe raktam, és hazavittem. A feleségemmel akkor egy háromszobás apartmanban éltünk. A macska felmelegedett, megetettük, innentől pedig úgy kezdett viselkedni, mint akármelyik macska. Elkezdtem fotózgatni és ahogy Loco növekedett, egyre fontosabb modellemmé vált.”

 

Chandoha később több macskát is befogadott, és nekik köszönhetően egyre különbözőbb munkákhoz kérték fel. Annyira sikeres lett, hogy a háromszobás lakást idővel egy 46 hektáros New Jersey-ben található farmra cserélte, ahol a mai napig él családjával.

A fotózás történetébe is szó szerint beírta a nevét, mivel megírta a How to Shoot and Sell Animal Photos című útmutatót, az állatfotózás csínjáról-bínjáról.

Az idős mester most egy menhelyre szeretne elmenni, hogy onnan befogadjon egy cicát, aki senkinek sem kellett.

További cicák az NLCafén:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top