Életmód

Ezeket a dolgokat csinálod tök feleslegesen

Egy rakás professzor összeállított egy listát arról, mik azok a dolgok, amiket teljesen feleslegesen, nagyon kis hasznossággal végzünk az életben. Meg fogsz lepődni, mennyi olyan van közte, amit te is nap mint nap csinálsz!

1. Fogselymezés 

Augusztusban a Brit Fogászok Egyesületének tudományos kutatásai arra jutottak, hogy a fogselymezés tök felesleges. Ártani persze nem árt, de nem is nagyon használ. Szóval, ha eddig nem csináltad, ne is nagyon fogjál bele!

2. Kimosni a farmert

Maga a Levi’s vezérigazgatója mondta, hogy a jó minőségű farmer mosása csak árthat az anyagnak. Helyette inkább fogkefével sikáld ki az apróbb szennyeződéseket, és hagyd kicsit átszellőzni a levegőn, ha szükségét érzed.

Ezeket a dolgokat csinálod tök feleslegesen

3. Meghámozni a zöldségeket

Egy csomó értékes rost van a zöldségek héjában – inkább mosd meg őket alaposan, de ne válj meg a fontos tápanyagoktól!

4. Megnyomni a zárógombot a liften

Ugyan már, mind tudjuk, hogy amúgy is annyi idő múlva zár be az ajtó. Ettől legfeljebb csak jobban érzed magad, amiért azt gondolod, hogy hatalmad van a veszélyes fémkocka felett.

5. Híreket olvasni

Egy csomó kutatás bizonyította, hogy a hírolvasástól sokkal nagyobb eséllyel alakulhat ki szorongás, depresszió vagy szimpla életundor az embernél. Kíméld meg magad ettől…

7. Vezetékes telefont birtokolni

Senki nem hív rajta, te sem hívsz senkit rajta, az egész teljesen felesleges.

8. Lottózni

Sajnáljuk, de állítólag nagyobb esély van rá, hogy kétszer beléd csapjon a villám, mint hogy megnyerd a lottót. Persze az álmokat nem kell feladni, de a szelvények árát akár össze is lehet gyűjteni.

TheGuardian

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top