Életmód

Apa, megveszed ezt a kiflit? Utána lefogyok

Ezt kérdezte egy kislány az apukájától a boltban mellettünk. Először azt hittem, rosszul hallok, de aztán elismételte még egyszer.

Nem volt túlsúlyos, kövér vagy duci, de ha az lett volna is, megszakad a szívem. 7-8 éves lehetett a kislány, és ha naiv vagyok, gondolhatom azt, hogy mondjuk az anyukájától vagy az apukájától hallott ilyen mondatot, és most csak megismételte. És nem nézegeti a nem létező hurkáit a tükör előtt, és nem azzal tölti az idejét, hogy amiatt szorongjon, hogy nem elég csinos.

 Ezért fontos, hogy léteznek olyan szépségkirálynők, mint az izlandi Arna Ýr Jónsdóttir. Arna 2015-ben mint Miss Izland elindult egy Las Vegas-i versenyen. Egy izlandi lapnak azt nyilatkozta, hogy azért szállt ki aztán váratlanul, mert a szépségverseny tulajdonosa arra kérte, ha jól akar szerepelni, inkább ne nagyon egyen. Erre egy levélben kérték:

Ne egyél reggelit, ebédre csak salátát, és vacsorára csak vizet igyál egészen a versenyig. (A tulajdonos) azért kéri ezt tőled, mert kedvel, és azt szeretné, hogy jól szerepelj a szépségversenyen.

A woman who walks in purpose doesn't have to chase people or opportunities. Her light causes people and opportunities to pursue her.

Arna Ýr Jónsdóttir (@arnayr) által közzétett fénykép,

 A korábbi tornász, Arna azonnal visszalépett a versenytől, ezzel nagyon klassz üzenetet küldött az önbizalomhiányos, testképzavarban szenvedő embereknek, de szerintem mindenkinek. 

Ha a verseny tulajdonosa tényleg azt akarja, hogy fogyjak, és nem tetszem neki úgy, ahogy most vagyok, nem is érdemli meg, hogy induljak a versenyén. Igen, lehet, hogy szélesebb a vállam, mint a többi lánynak, de tagja voltam az izlandi atlétikai válogatottnak, erre büszke vagyok.

Arna egy levelet írt a tulajdonosnak, amiben arra kéri, ne rendezzen nemzetközi szépségversenyt, ha nem tiszteli a különböző kultúrák szépségideáljait.

Remélem, a boltban a kifli után sóvárgó, de lelkiismeret-furdalást érző kislánynak is ilyen egészséges testképpel rendelkező szépségkirálynők/nők lesznek a példaképei…

Olvass még a testképről!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top