Életmód

A Tesco csökkentette üdítői cukortartalmát

A Tesco brit vezetése nemrégiben bejelentette, hogy csökkenteni fogják cukros üdítőitalaik cukortartalmát, ezzel harcolva az egyre veszélyesebb méreteket öltő elhízás ellen.

Nagyjából 50 termék cukortartalmát csökkentette 5 mg/ 100 ml alá az áruházlánc – beleértve olyan ikonikus árucikkeket, mint a hírhedt Tesco Cola –, 2011-ben született egészségtudatos reformmozgalma jegyében az Egyesült Királyságban.

A Tesco csökkentette üdítői cukortartalmát 

Az intézkedés mögött egyébként gazdasági okok is állnak, 2018-tól ugyanis a brit kormány magasabb adóval terhelheti a 8 mg/ 100 ml cukortartalmú üdítők árusítását. A kormány és az egészséges táplálkozás szakértői mind kitörő örömmel fogadták a Tesco intézkedését, Matt Davies, a brit és ír Tesco üzletek vezetője pedig hozzátette, “ez csak egy volt a számos lépés közül, amivel a Tesco szeretné elérni, hogy egészségesebb ételek kerülhessenek a polcaira alacsonyabb cukor-, zsír- és sótartalommal”.

Independent

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top