Életmód

Ezért kell leállnod az avokádóval. Most.

Tudjuk, hogy finom, és tudjuk, hogy egészséges, de a mexikói erdőirtások már elképesztő méreteket öltenek.

A superfoodon csüngő, egészségtudatos világ avokádófogyasztásának növekedésével a mexikói erdők borzasztó léptékű pusztulása folytatódik. A mexikói Michoacan állam a világ avokádóexportjának 80%-át termeli ki, ami azt jelenti, hogy az ottani erdők durván 40%-át kiirtották az avokádóültetvények kedvéért.

A legális ültetvények mellett rengeteg az illegális föld, ahol még több erdős részt tarolnak le a népszerű gyümölcs kedvéért. A kutatók szerint 2000 és 2010 között 690 hektárral nőtt az avokádó termesztésére használt földterület. 

Ezért kell leállnod az avokádóval. Most. 

Az erdők pusztulásával párhuzamosan szintén problémát jelent, hogy az avokádó termesztéséhez rengeteg víz kell, ami a környék növényzetétől vonja el a nedvességet, arról nem is beszélve, hogy a termőföldek közelében élők között egyre több betegség terjed az avokádóhoz használatos kemikáliák miatt.

Amíg a kereslet határozza meg a kínálatot, az őrült avokádótermesztés nem áll meg – fogyasztóként annyit tehetünk, (azon túl, hogy visszaveszünk a mindennapos avokádófogyasztásból), hogy igyekszünk ellenőrizni, olyan területről érkezett-e az avokádó, ahol nem okoz környezeti károkat.

Independent

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top