Életmód

5 tipp, hogy elkerüld az ünnepi stresszt

5 hasznos tippel segítünk, hogy ne uralkodjon el rajtad az ünnepi stressz!

 Tudtad, hogy a magyar nők 40%-a agyonstresszeli magát a karácsonyi készülődés közben? Esetleg te magadat is közéjük sorolod? Pedig az ünnepnek eredetileg köszönő viszonyban sem kéne állnia a stresszel és az idegeskedéssel! Íme, 5 tipp, amit bevethetsz, hogy ne menjenek tropára az idegeid, miközben a karácsonyra készülsz.

1. Meditálj!

De tényleg. Már csak azzal, hogy napi 10 percet szánsz a csendben egy helyben ülésre, rengeteget teszel az egészségedért. 

5 tipp, hogy elkerüld az ünnepi stresszt

2. Szállj ki a fejedből!

Hogy kiszakadj a gondolataid közül, annak a legegyszerűbb módja a mozgás. Még az ünnepi forgatagban is találj rá időt.

3. Lélegezz!

Számtalan hatékony légzéstechnikát bevethetsz, hogy ne uralkodjon el rajtad a stressz. 

5 tipp, hogy elkerüld az ünnepi stresszt

4. Mindig számolj el háromig, mielőtt robbannál!

A hosszú sorok, a tömött üzletek, a rengeteg munka és az otthoni készülődés közben nem csoda, ha olyan pillanatokban fakadsz ki, amikor nem kellene. Ha érzed, hogy gyülemlik a stressz, végy három mély lélegzetet, ezzel megakadályozhatod a robbanást!

5. Pihenj! 

Ha mozogni nincs erőd elmenni, bízd magad olyan egyszer, stresszoldó jógapózokra, amelyekben megpihenhet a tested és az elméd: ilyen például a hanyatt fekvés vagy a gyermekpóz.

YogaJournal

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top