Életmód

3 rossz szokás a testbeszédedben, amiről szokj le

A testbeszéd jelentőségét kár lenne alábecsülni! Sokszor a gesztusaink árulkodóbbak, mint bármilyen szó, ami elhagyja a szánkat. Most eláruljuk, melyik a 3 legkiábrándítóbb szokás a testbeszédben, hogy ne kövesd el többet!

 Gondoltad volna, hogy a testbeszéded olyanokat is elárul rólad, mennyire vagy motivált egy adott helyzetben? Ideje tudatába kerülnünk, hogy akkor is kommunikálunk a világgal, üzeneteket küldünk, amikor ki se nyitjuk a szánkat! Ha pedig a testbeszédet helyesen használjuk, még a céljainkat is könnyebben elérhetjük. Most megtudhatod, melyik az a három mód, ahogy sose kommunikálj a testeddel, ha nem akarod kiábrándítani a körülötted lévőket.

3 rossz szokás a testbeszédedben, amiről szokj le

1. Figyelmetlennek tűnni

Ha a időről időre a telefonodra vagy az órádra pillantasz, esetleg ide-oda forgatod a fejed, miközben beszélnek hozzád, azzal nemcsak tiszteletlennek, de amatőrnek is tűnhetsz.

2. Izegni-mozogni

Valószínűleg fel sem tűnik, mikor egyik lábadról a másikra állsz, a kezeddel vagy a hajaddal játszol, vagy ültödben a lábadat lóbálod. A másik szemében ezek az ideges szokások azonban a bizonytalanság és a hatalom hiányának a jelei.

3. Védelmi pozícióba helyezkedni

 Talán mondanunk sem kell, hogy karba tett kézzel állni, miközben beszélgetsz valakivel (főleg az irodában) abszolút elfogadhatatlan, hiszen elutasítást és elzárkózást jelent. Ha a kezedet a hátad mögé teszed, vagy túl távol helyezkedsz el a beszélgetőpartneredtől, azzal is hasonlóan negatív üzeneteket küldesz.

MyDomaine

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top