Életmód

3 ok, amiért szabadulj meg a mérlegedtől

Sok nő kényszeredetten ellenőrzi a súlyát, pedig a mérleg – bármennyire is az ellenkezőjét hisszük – sokszor hazudik, és a lelki egészségünknek sem használ.

Ha eddig minden reggelt a mérlegen kezdtél, és kiborultál, mikor 1-2 kilóval többet mutatott, itt az ideje, hogy megszabadulj a szerkezettől! A szakértők három olyan okot mutatnak fel, amiért teljesen felesleges, hogy a mérleg befolyásolja az életedet.

3 ok, amiért szabadulj meg a mérlegedtől

1. Nem pontos értéket mutat

Mert nem is létezik pontos érték. A testünk állandóan dolgozik, és folyton változik. Mivel 60 százaléka víz, ezért a súlyt is nagyban meghatározza a folyadék mértéke, ami pedig hajlamos ingadozni. Sok esetben, ha kevesebbet mutat a mérleg, sem fogyásról van szó, hanem dehidratáltságról.

2. Hosszú távon nem tudod befolyásolni a súlyodat

Bármilyen hihetetlennek is hangzik, abban a világban, ahol mindent befolyásunk alá akarunk vonni – párkapcsolatainkat, munkánkat, egészségünket és még sorolhatnánk –, van, amin nem tudunk változtatni. Mindenki törekedhet arra, hogy a legjobbat hozza ki magából, és a lehető legegészségesebben éljen, de ami genetikailag belénk van kódolva – mégpedig az, hogy mennyi energiára van egyénileg szükségünk az életben maradáshoz –, azt jobb, ha elfogadjuk. A felnőtt életünk nagy részében meghatározott az alkatunk. Ha gyökeresen változtatni akarunk rajta, akkor élethosszig tartó önsanyargatásba kell kezdenünk, de még így sem garancia, hogy a testünk jelentős változáson fog átmenni.

3. Megengeded egy darab fémnek, hogy hatással legyen a hangulatodra?

Sajnos mindnyájan beleestünk már abba, hogy a mérleg nem a kívánt értéket mutatta, és ezért magunkba zuhantunk, rosszkedvűek lettünk, esetleg a sírógörcs is ránk tört. Valóban ennyit számítana két-három szám egymás mellett? Nem ettől leszünk jobb emberek, és higgyük el, szebbek sem. Próbáljunk más mércékhez igazodni, amikért tényleg tehetünk, mint az intelligencia és az empátia, vagy ha ragaszkodunk a külsőségekhez, akkor olyan értékek, mint a zsír százaléka a testben, vagy a cukor- és koleszterinszint.

Az alakunk megőrzésére tehát nem a mérleg beteges figyelgetése a legjobb módszer. Ha valóban kíváncsiak vagyunk, mennyit változik a testünk, használjunk mérőszalagot, vagy egyszerűen csak figyeljünk oda, jó-e még a tavalyi farmer, hogy így se érjen meglepetés, ahhoz pedig mindenekelőtt együnk egészségesen és jólesően, és mozogjunk annyit, amennyi boldoggá tesz minket!

Forrás: The Huffington Post

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top