Életmód

2016 édes kutyái, akiknek aranyból van a szívük

Titeket melyik kutyás történet hat meg a legjobban?
  • Az elhagyott tigriskölyköket nevelő kutya

“Leonban az a különleges, hogy kan kutya, ám olyan anyai ösztönökkel megáldott, amelyek igen szembetűnőek. Ráadásul szórakoztatja is a kölyköket, ami szintén rendkívüli” – mondta Janette Wurms állatgondozó, Leon gazdája. Janette két, egy hónapos bengáli tigriskölyköt vitt haza, miután a németországi szafari parkban, ahol a nő dolgozik, anyjuk nem volt hajlandó foglalkozni velük.

  •  Mindennap várja a gazdáját a kutya

Bo 18 éves gazdája már hónapok óta nem lakik otthon, a kutya ennek ellenére mindennap az ablakban állva várja őt haza. Carly Dunn, a 18 éves georgiai egyetemista az év elején költözött egy másik városba, hogy megkezdhesse egyetemi tanulmányait. Elárulta, a költözés számára kétszeresen is nehéz volt: nemcsak imádott szüleitől, de hűséges, négylábú barátjától, Bótól is el kellett köszönnie.

 2016 édes kutyái, akiknek aranyból van a szívük

  • A kutya, aki együtt jár dolgozni a gazdájával

Clay Luthy korábban harcolt Afganisztánban és Irakban is, viszont kénytelen volt leszerelni, mióta mindkét térde súlyosan megsérült. A férfinak 5 térdműtéten kellett átesnie, nemrégiben pedig bal térde olyan rémes állapotba került, hogy kénytelen volt otthagyni ezermester állását, és még egy segítőkutyát is rendeltek mellé, aki segít neki, ha cserbenhagynák lábai.

A megoldást végül a Lowe’s barkácsáruház szolgáltatta, hajlandó volt alkalmazásba venni a veteránt és négylábú barátját is. Azt mondani sem kell, hogy az üzlet vásárlói imádják a szőrös munkatársat, és bár Charlotte élvezi új munkakörét, elsősorban persze Clay segítője marad, minden percben óvja gazdája lépteit.

2016 édes kutyái, akiknek aranyból van a szívük
  • Betegeket vidít fel egy kórházban ez a kutya

Egy terápiás kutya teljes karácsonyi pompában, feldíszített akkumulátoros kisautóban ülve szórta az ünnepi szeretetet egy kaliforniai kórházban. Idén már semmi nem lehet karácsonyibb, mint a Sancho névre keresztelt kutya, aki ünnepi jelmezbe bújva, karácsonyi díszekkel teleaggatott kisautóban furikázva képviselte a karácsonyi szellemet.Sancho egyébként terápiás kutyaként “dolgozik” a kaliforniai San Gabriel Valley Medical Centerben, és bár így az év minden napján jobb kedvre deríti az ott ápoltakat, az ünnepekre azért még ő is ráerősített kicsit, így:

2016 édes kutyái, akiknek aranyból van a szívük

“A feleségemnek az tűnt fel, hogy Teddy mintha megbolondult volna, fel-alá rohangál a lakásban, és egyfolytában ugat” – nyilatkozta Riley édesapja a BBC-nek, majd hozzátette, a baleset azért történhetett, mert a szárító be volt programozva, hogy egy bizonyos időpontban automatikusan induljon el. Csakhogy a bújócskázó ötéves, Riley épp ezt a helyet választotta magának rejtekhelyéül, így amikor a gép elindult, senki sem tudta, hogy veszélyben van – a család négylábú kedvencét, Teddyt leszámítva. Riley édesanyja elmondta, épp a nappalit porszívózta, mikor feltűnt neki az egyébként békés és nyugodt kutya szokatlan viselkedése.

2016 édes kutyái, akiknek aranyból van a szívük

 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top