Életmód

Meghalt Lili, a múlt héten mentett vaddisznó

Lilit, a vaddisznókocát a II. kerületben találták, nagyon legyengülve. A NOÉ Állatotthonban befogadták és megpróbálták megmenteni, de hiába.

Múlt héten egy legyengült, az éhségtől dülöngélő apró vaddisznóhoz riasztották a NOÉ Állatotthon munkatársait. A vadmalacról kiderült, hogy nem újszülött, de valamiért nem nőtt nagyra, és apró teste nehezen bírta az éhezést és a hideget.

Az állatvédők Lilinek keresztelték el a liliputi vaddisznót, és a NOÉ egyik istállójában helyezték el, melegben, biztonságban és különleges karanténban. Mint írták, kapott erősítőket, roborálókat, étvágygerjesztőket, de Lili végül nem lett jobban, és a hétvégén szervezete feladta a küzdelmet.

Meghalt Lili, a múlt héten mentett vaddisznó

A történethez az is hozzátartozik, hogy Lili mentése kapcsán a NOÉ Állatotton Alapítványt sokat támadták. Felmerült orvvadászat és a jogtalan eltulajdonítás is, miután egy vadon élő állat az állam tulajdona. Azt írják Facebook-bejegyzésükben, hogy előzetes információik szerint több szervnél is felelnünk kell azért, amit tettek.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top