Életmód

Irodai jóga – Jógázz az asztalod mellől!

Ha úgy érzed, a vállad leszakad, a fejed hasogat, a nyakad elgémberedett, és sajog a hátad, akkor a pár perces irodai jóga neked való! Íme, 3+1 egyszerű gyakorlat, ami megkönnyíti az életedet!

Ha sokat dolgozol, és nincs időd, kedved, energiád elmenni egy jógaórára, akkor sincs veszve semmi! Mutatunk néhány hasznos jógagyakorlatot, hogy felfrissülj, és a fájdalmaid is enyhüljenek!

Irodai jóga – Jógázz az asztalod mellől!

 

Fáradt ujjakra

Az egész napos gépelés és egérhasználat az ujjaink és alkarunk ízületeit erősen igénybe veszi. Az ínhüvelygyulladás elkerülése érdekében időnként pezsdítsd fel a véráramlást: nyújtsd lefelé a karjaidat magad mellett, vagy előtt, majd mozgasd át a csuklódat 10 laza körkörös mozdulattal először kifelé, majd befelé! Az ujjaidról se feledkezz meg: nyújtsd ki, tárd szét, néhányszor az ujjaidat, majd csukd össze, végül lazán rázd le a kezedet, mintha vizes lenne!

Sajgó hátra

Ha egész nap a monitort nézed, biztos, hogy számodra sem ismeretlen az elgémberedett nyak és váll, valamint a rossz testtartás miatt sajgó hát. A fájdalmak a koncentrációt is megnehezítik, de könnyen helyrebillentheted a figyelmedet a következő pózzal: ülj egyenes gerinccel, a karjaidat nyújtsd a magasba, a füled mellett, majd érintsd össze a tenyeredet. Miközben nyújtózol, kilégzés közben döntsd a törzsedet jobb oldalra, és 3 mély lélegzetvételig maradj is ott. Aztán ismételd meg ugyanezt a bal oldalon!

Csípőre

A következő gyakorlatot a csípőd fogja meghálálni, ami különösen jól jön, ha szokásod keresztbe tett lábbal ülni. Ülj egyenesen a széken, majd a bal bokád tedd a jobb térdedre úgy, hogy a behajlított lábad 90 fokos szöget zárjon be, és a súlyt a fenekedre helyezd! Közben egyenes háttal mozdulj el balra, és tartsd a pózt 3 belégzésig! Utána ismételd meg a mozdulatot az ellenkező oldalra is!

Combra és popsira

Ne feledkezz meg a lábaidról sem, könnyen elgémberedhetnek, és eltunyulhatnak a sok ülőmunkában! Végzed el a következő gyakorlatot, és felfrissülsz: Ülj 90 fokos szögben a széken, majd a sarkadat lenyomva, a kezeid segítsége nélkül állj fel. Álló helyzetből, egyenes testtartással ülj vissza, ügyelve, arra, hogy a combhajlító izmok dolgozzanak, ne pedig a hátad, és ne görnyedj előre! Ismételd meg 10-szer!

 

Olvass még jógáról!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top