Életmód

Ezért kelsz föl fáradtan, még ha végig is aludtad az éjszakát

Biztos veled is előfordult már, hogy egy átaludt éjszaka után reggel meglepődve tapasztaltad, hogy alig bírod nyitva tartani a szemed.
Ezért kelsz föl fáradtan, még ha végig is aludtad az éjszakát

Direkt lefeküdtél korán, és sikerült is az egész éjszakát végigaludnod, a reggel mégsem váltotta be a hozzá fűzött energikus reményeket? Számos tényező okozhatja, hogy a sok alvás ellenére sem pihente ki magát a szervezeted, lássuk most ezeket:

1. Rossz fázisban ébredtél föl

Az alvás ciklusokra oszlik, és ha nagyon fáradtan kelsz, az azt jelentheti, hogy a 4. NREM fázisban ébredtél, ami az alvás legmélyebb szakasza.

2. Nem megfelelő az alvásminőséged

Nemcsak az számít, mennyit alszol, hanem az is, hogyan. A mély alvást gátolhatja, ha túl sok kávét ittál aznap, túl zajos a környezet, vagy akár az, hogy egy kisállattal osztod meg az ágyadat.

3. Mentális betegségek

A krónikus szorongás vagy a depresszió egyaránt okozhatnak álmatlanságot. Érdemes stresszoldó technikák után nézned, de a gyors hatás érdekében különböző elalvást segítő trükköket is kipróbálhatsz.

4. Mindig más időpontban ébredsz

Ha nincs rendszer a reggeleidben, előfordulhat, hogy a tested nehezen alkalmazkodik, hogy mindig más időpontokban kell felébrednie. Próbáld ki, hogy egy darabig mindig ugyanarra az időpontra állítod az ébresztődet, valószínűleg tapasztalni fogod a változást.

Forrás: Popsugar

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top