Életmód

Ha randira mész, dugd el a régi telefonodat!

Bár elsőre felszínesnek tűnhet valakit a telefonja alapján megítélni, egy friss kutatás szerint a legtöbben pontosan ezt teszik, ha az első találkozáskor előkerül a készülék.

Az egyik nemzetközi társkereső oldal a Valentin-napra készülődve készítette el felmérését, amelyből kiderült, hogy a válaszadók többségét befolyásolja a randi során a másik fél telefonjának márkája és állapota.

A kutatási eredményekből kiderült, hogy azoknál, akik valamilyen régebbi telefonnal indultak a randira, 56 százalékkal kisebb az esélye a második találkozásnak. A nőket jobban zavarta ez, a válaszadó nők 92 százaléka nézte rossz szemmel a régebbi modelleket.

Ebből nem lesz második randi... (Fotó: Tumblr)
Ebből nem lesz második randi… (Fotó: Tumblr)

A törött képernyő sem jó előjel, noha ez legjobban az X generáció tagjait zavarja, az Y generációsok számára nem kizáró tényező ez. A válaszadó nők viszont 86 százalékban nem nézik jó szemmel a repedt kijelzőt.

Érdekes tendencia figyelhető meg a telefonok operációs rendszereivel kapcsolatban. Az androidosok jobban örülnek egy androidos társnak, míg az Apple termékeit használók természetesen egy szintén “ájfónos” partnerrel randiznak szívesebben. Az androidosok esetében tizenötször nagyobb az esélye, hogy lenézzék az iPhone-tulajokat, míg az iPhone-tulajok huszonegyszer nagyobb eséllyel nézik le az előbbieket a randik során. 

Android - iPhone: hasonló a hasonlónak örül (Fotó: Tumblr)
Android–iPhone: hasonló a hasonlónak örül (Fotó: Tumblr)

Már a bevezetőben felszínesnek neveztük ezt a jelenséget, szerencsére a felmérés készítői is gondoltak erre, ezért külön rákérdeztek, hogy mi a jobb, ha a telefon az asztalon pihen, esetleg elő sem kerül a randi során. Nem nagy meglepetés, hogy a válaszolók 55 százaléka szerint elfogadhatatlan egy randi során a telefont használni, 78 százalék szerint pedig gyorsan megöli a hangulatot egy ilyen húzás. Sőt a többség szerint a telefont elővenni nagyobb bunkóság, mint tiszteletlenül bánni a pincérrel, vagy megemlíteni az exeket.

Az Y generációs válaszadók többsége már az okoskészülékek bűvöletében nőtt fel, így nem meglepő, hogy náluk 71 százalék azt válaszolta, hogy nem bánja, ha a randipartner előkapja a telefont, sőt a válaszadók harmada még a szelfizést és a fotózást sem tartja megbocsáthatatlan véteknek. A kutatásban résztvevők 45 százaléka szerint kifejezetten imponáló, ha a randipartner kikapcsolja vagy lenémítja a telefonját a találkozó elején, míg 33 százalék azért kifejezetten hálás, ha a telefon egyáltalán nem is kerül elő.

A felmérés készítői azért hangsúlyozták, hogy ha valakinek gondja van a telefonunkkal, az valószínűleg amúgy sem lesz életünk párja, ennek ellenére nem árt a fentieket fejben tartani, ha a torkunkban dobogó szívvel közelítünk a randi helyszíne felé.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top