Életmód

Kiderült, mi okozta a veronai buszbalesetet

A veronai Polstrada autópálya-rendőrség parancsnoka hivatalos közleményben adta hírül a tragikus buszbaleset kiváltó okát. A szakértői vizsgálatok még folynak, az ügyészség sem emelt egyelőre vádat, de már pontosan tudható, mi a magyarázat a tragédiára.

A Polstrada az első percektől az olaszországi A4-es autópálya veronai szakaszán tartózkodott január 20-án. A tragikus veronai buszbalesetben tizenhatan veszítették életüket, huszonhatan súlyosan megsérültek.

A veronai autópálya-rendőrség parancsnoka, Girolamo Lacquaniti szerint “a baleset okait ki lehet következtetni, annál is inkább, mivel semmi nem utal a jármű műszaki meghibásodására. Véleményünk az, hogy a balesetet emberi tévedés okozta”. A Polstrada értékelése azokat a korábbi feltételezéseket erősíti meg, hogy a szerencsétlenséget a sofőr ájulása, hirtelen rosszulléte vagy elalvása okozhatta.

A veronai ügyészség január 21-én indított vizsgálatot gondatlanságból elkövetett többrendbeli emberölés címén akkor még ismeretlen személlyel szemben. Január végén az ügyészség a balesetkor vezető sofőrt nevezte meg gyanúsítottként, aki olasz sajtóértesülések szerint az azóta már Magyarországra szállított súlyos sérültek egyike.

A baleset kivizsgálása jelenleg is tart, az ügyészség többek között külön szakértőt bízott meg a jármű műszaki állapotának vizsgálatára. A Polstrada parancsnoka szerint a szakértőknek általában 30-60 nap idejük van jelentésük elkészítésére, de halasztást is kérhetnek. A szakértői vélemények alapján az ügyészség további vizsgálatot rendelhet el vagy vádat emelhet a gyanúsított ellen.

Girolamo Lacquaniti elmondta, a veronai buszbalesetnagyon jelentős és drámai” esemény volt a Polstrada és város számára is.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top