Életmód

Másfél év az epilepsziás gázolónak

Jogerősen másfél év fogházra ítélte a Fővárosi Törvényszék azt a férfit, aki 2013-ban epilepsziás rohama alatt több embert elgázolt Budapesten, az Örs vezér téren.

A férfire 2013. augusztus 14-én reggel, vezetés közben tört rá az epilepsziaroham. Autója kidöntötte a védőoszlopokat és gyalogosokat ütött el. Egy ember meghalt, egy másik maradandó fogyatékosságot, egy súlyos sérüléseket, kettő pedig könnyű sérüléseket szenvedett. Az elsőfokú bíróság bűnösnek mondta ki a gázoló sofőrt, halált okozó közúti baleset okozásában és egy év fogházra ítélte, végleg eltiltotta a vezetéstől és kötelezte a bűnügyi költség megfizetésére.

Másfél év az epilepsziás gázolónak

A férfi tudta, hogy gyerekkora óta epilepsziás. A másodfokú bíróság a szóbeli indokolásban kiemelte, hogy ennek ellenére nem kezeltette magát, háziorvosát sem tájékoztatta, mert tudta, hogy ha a betegsége kiderül, akkor eltilthatják a járművezetéstől. Az évente kétszer előforduló éjszakai rohamok után sem keresett fel neurológiai szakrendelést, és a háziorvosnál alvászavarra felírt, de epilepszia kezelésére is szolgáló gyógyszert sem szedte megfelelően.

A törvényszék egyetértett az elsőfokú bírósággal abban, hogy a férfi tudatos gondatlansággal követte el a bűncselekményt: tisztában volt ugyanis azzal, hogy a gyógyszer megvonása már kiváltott nála nappali rohamot, mégis vállalta ennek folyamatos veszélyét.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top