Életmód

175 kilót fogyott a világ legkövérebb embere, hogy megműthessék

Még kimondani is hihetetlen, de a világ legkövérebb férfija amiatt fogyott 175 kilogrammot, hogy az orvosok egyáltalán megoperálhassák. Még a gigafogyást követően is bőven maradt rajta túlsúly, de így már legalább a műtőasztalra fel tudják fektetni.

A világ legkövérebb férfija, a mexikói Juan Pedro Franco 175 kilót fogyott annak érdekekében, hogy sebészi úton kezelhessék kóros elhízását. A férfi tavaly ősszel még 595 kilót nyomott, többet, mint bárki más a Földön. A világ tavaly novemberben figyelt fel rá, amikor bekerült egy guadalajarai speciális klinikára, hogy előkészítsék a gyomoráthidaló műtétet. A gigafogyásnak köszönhetően az operációt várhatóan május 9-én végzik el az orvosok.

A 32 éves férfi hat éve gigantikus testsúlya miatt már az ágyból sem tudott felkelni. Az extrém kövérségéből adódóan számos egészségügyi problémával küszködik, így többek között cukorbetegséggel is. A mexikói férfit a gyomorszűkítő műtétet megelőzően három hónapos drasztikus fogyókúrára fogták, ennek köszönhetően testsúlya közel egy harmadától szabadult meg. Még a nagy fogás ellenére sem garantálható, hogy az operáció komplikációk nélkül zajlik, de a férfi orvosa mindenképpen bizakodó.

Az első gyomoráthidaló műtéttől azt várják, Juan Pedro Franco testsúlya a mostani felére, úgy 200 kilóra csökken. Ezt követően kerülhet sor az újabb sebészeti beavatkozásra. Ahogyan a férfi elmondta, rajta kívül mások is küzdenek az extrém kövérséggel. “Néhányan belehaltak, talán a bánatba, talán abba, hogy nem mertek segítséget kérni.”

Franco jó eséllyel kerülhet bele a Guinness Rekordok Könyvébe. Az eddigi csúcstartó, a szintén mexikói Manuel Uribe ugyanis 2014-ben meghalt, persze, ha még élne az 560 kilogrammos testsúlya így is kevesebb, mint Franco fogyást megelőző 595 kilója.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top