Életmód

10 tojást akar kikölteni testének melegével egy híres performanszművész

Nem vicc, valóban a saját teste melegével akarja a francia művész kikölteni a tojásokat. A modern művészet, úgy tűnik, nem ismer lehetetlent...

A francia extrém művész, Abraham Poinchevalnak nem ez az első meghökkentő vállalkozása. Korábban a párizsi Palais de Tokyo Múzeumban sziklába zárva töltött el egy hetet. Most pedig még többre vállalkozik, amikor tyúknak álcázva önmagát, 10 tojást költ ki saját teste melegével egy üveg viváriumban.

A 44 éves férfi szerdán már be is költözött a viváriumba, szerinte 21-26 nap alatt sikerre viszi kísérletét és kikelnek a kiscsibék. A költés ideje alatt Abraham Poincheval széken ül, a tyúktojásokat egy tároló edényben rögzítették a szék alá.

A modern művészet képvielője úgy gondolja, bélelt, vastag takaróval beborított testének melege épp a megfelelő hőmérsékletet szolgáltatja a tojásoknak. A nagyjából három hét alatt olyan ételeket fogyaszt, például gyömbért, amelyek emelik a testhőmérsékletet. Azt ígéri, naponta legfeljebb fél órára, az étkezések idejére hagyja csak el a mesterséges fészket. Még a szükségleteit is ülve végzi el egy dobozba. Ahogyan az ételt is helybe viszik neki, nyilván utóbbiról is segédei gondoskodnak.

Már ül a tojásokon a francia művész

Fotó: RNZ
Fotó: RNZ

1 hetet töltött egy sziklában, most újabb hajmeresztő mutatványra készül Abraham Poincheval

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top