Életmód

A nők jobb vezetők a tudomány szerint

Hiába van a világ vezetése a férfiak kezében, egy friss tanulmány szerint a nők sokkal alkalmasabbak lennének a feladatra.

Egy friss norvég kutatás személyiségjegyek alapján vizsgálta a vezetői alkalmasságot 3000 kis- és középvezető bevonásával, és végeredményül megállapították azt, amit józan ember már ezer éve tud: hogy a nők alkalmasabbak a vezetői pozíciókra, mint a férfiak.

Ez elsősorban azért van, mert a nők kiemelkedően jól teljesítenek olyan, a vezetői munkakörhöz fontos – és a kísérletben is vizsgált – kategóriákban, mint például a tiszta kommunikáció, a nyitottság, a folyamatos fejlődésre való vágy, a támogatás vagy a célok felállítása. 

A nők jobb vezetők a tudomány szerint

Ugyanakkor a kutatás arra is rámutatott, hogy bizonyos kategóriákban a férfiak emelkednek ki, ilyen például az érzelmi stabilitás és a munkahelyi stressz kezelése. A nőket egyébként pont erre a két dologra hivatkozva (“túlságosan az érzelmeik vezérlik őket”, “nem bírják a gyűrődést”) szorítják ki a vezetői pozíciókból, teljesen figyelmen kívül hagyva, mennyi fontos területen teljesítenek jól.

Az eredmény bizonyított, most már “csak” a lehetőségeket kell megnyitni a nők előtt!

Metro

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top