Életmód

Ez a titka a legidősebb magyarnak

Már csak fél év, és 111 éves lesz Magyarország legidősebb nyugdíjasa. Kovács Dezsőné Margit néni ismeri a hosszú élet titkát, és nem fél megosztani.

Nagyjából 754-re tehető hazánkban a száz év fölötti nyugdíjasok száma  írja a Pénzcentrum. A legidősebb magyar nyugdíjas pedig a lap szerint a Kecskeméten élő Kovács Dezsőné Margit néni, aki 1906-ban született, és szeptember 25-én ünnepelheti majd a 111. születésnapját. 

Margit néni már korábban elárulta, hogy semmi ördöngösség nincs abban, hogy valaki száz vagy akár még több évig is eléljen, öregen is mindent lehet csinálni, ami jólesik, a szellemi frissességhez pedig elengedhetetlen a rengeteg olvasás. 

 A Pénzcentrum gyűjtése szerint a kutatók általában olyan mindennapi praktikákat ajánlanak a hosszú, teljes élethez, mint az antioxidánsokban gazdag tea rendszeres fogyasztása, a napon sütkérezés 15-20 percig, a szoros barátságok és családi kötelékek ápolása, az elegendő alvás és persze a mérsékelt táplálkozás; fontos, hogy nem szabad az evéskor a teljes jóllakottság állapotáig eljutni. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top