Életmód

Megalázták, mert szemetet szedett

Lassan 4 éve, hogy kijárok Debrecenben a Nagyerdőre. Ha kimegyek, viszek magammal szatyrot és amit látok szemetet összeszedem. Minden alkalommal megtelik legalább 1-2 szatyor – kezdte történetét egy debreceni lakos az Erdőmentők Facebook-oldalán.

A minap két 120 literes zsákra való üveget és más hulladékot gyűjtött össze, amikor  jött egy kis traktor 3 vízműves dolgozóval. Elmondta nekik, hogy mit csinál, és megkérdezte, kitől kérhetni segítséget, hogy a két nehéz zsákot kivigye az erdőből.

Válaszul azonban nem köszönetet és segítséget kapott, hanem azt a választ, hogy hagyja abba a szemétszedést. 

 AZZAL HOGY ÉN ÖSSZESZEDEM A SZEMETET… NEKIK OKOZOK PROBLÉMÁT… Mert, hogy a köztéri kukák hozzájuk tartoznak és ha beleteszem a szemetet az mekkora probléma… és ha nem hivatalos, ha nincs bejelentve, hogy szemétszedés van, akkor az nincs is… Amellett, hogy megaláztak, letörték a lelkesedésem, a munkám semmibe nézték még a pofámba is nevettek… Aztán azt mondták, ha már összeszedtem a szemetet, vigyem haza… (biciklivel a 2x 120 literes zsákot a 8.-ra.. tele üvegszilánkkal, amit egyedül megemelni sem lehet olyan nehéz..) Esetleg én szóljak az AKSD-nek, hogy szemét van az erdőben összeszedtem csak el kellene vinni… – folytatta az önkéntes szemétszedő, aki elszomorodott, és felháborodott a történteken. Teljes joggal. 

Nem kértem dicséretet, elismerést, csupán segítséget, de azt nem kaptam. helyette elzavartak. Pesten mekkora király arc volt az a srác, aki a piros lámpánál kiszállt a kocsijából, és összeszedte azt a pár eldobált szemetet. A neten nagyon téma volt.. Összeszámolni nem tudom, mennyi szemetet szedtem össze eddig, de köbméterekről van szó. Valami nem stimmel a fejekben… Egy európai színvonalú város, nagyon büszkék a főtérre, meg a környékére, de az, hogy a Nagyerdő hogy néz ki, ahova futni, kirándulni, pihenni járnak az emberek, az senkit nem érdekel. Mondjuk szemetes egyébként sincs kihelyezve az ösvényekre, egyébként sem lenne aki ürítse, meg egyáltalán minek.. úgyis szétdobálják a szemetet, ha meg nem tetszik nem kell nézni… Az felháborító hogy én összeszedem a szemetet, az nem, hogy van aki meg behordja… Az senkit nem zavar… Hogy akarunk európai színvonalon élni, ha gondolkodásmódban még mindig alulmúljuk a többséget?

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top