Életmód

Véget érhet a műanyag palackok kora

Az ehető "vízbuborékokkal" nincs szükség többé a környezetszennyező műanyag palackokra.

A hihetetlen mennyiségben gyártott palackozott vizek súlyosan hozzájárulnak a környezetszennyezéshez, ezért a tudósok már régóta kísérleteznek alternatívát kínáló anyagokkal és módszerekkel.

Véget érhet a műanyag palackok kora 

A legjobb persze az lenne, ha az egyszer megvásárolt palackot újrahasznosítanánk, és folyamatosan újratöltenénk a csapból, de tény, hogy az új felfedezés ennél sokkal izgalmasabb. A már látványra is őrülten sci-fibeli The Ooho! névre keresztelt speciális anyag egy olyan lebomló, fogyasztható cucc, ami képes eltárolni a vizet anélkül, hogy utána szennyezné környezetünket. A Skipping Rocks Lab tudósainak találmánya algakivonatból készült, és a benne lévő víz akár úgy is fogyasztható, hogy egyben bekapjuk az egészet.

Egyelőre még nem tudni, mennyibe fognak kerülni (és egyáltalán hol lesznek kaphatóak) a fenntartható víztárolók, de az előállítási költségük állítólag szuperolcsó, szóval remélhetőleg az áruk sem lesz túl borsos.

 

Metro

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top