Életmód

Ezért ne használd a mobilodat ébresztőnek!

Van pár nyomós érvünk, miért érdemes visszatérni a hagyományos ébresztőórához!

Az utóbbi időben számtalan cikk és tanulmány jelent meg arról, hogy a mobilunkon pötyögni lefekvés előtt árt az egészségünknek. Sem a képernyő kékes fénye, sem az információdömping nem ideális a pihenésünk megkezdéséhez. Ha te is a mobilodat használod ébresztőnek, most elmondjuk, miért szokj vissza a hagyományos ébresztőórára!

Ezért ne használd a mobilodat ébresztőnek

Még ha a Facebookot hanyagolod is lefekvés előtt, az ébresztő beállításakor ugyanúgy éri a szemed a mobil elalvásra káros fénye. De nem csak ez az egy érv szól a telefonos ébresztés ellen: ahogy reggel a mobilod után nyúlsz, hogy kikapcsold az órát, nagy valószínűséggel rápillantasz a kijelzőre, ahol, ha új értesítéseket találsz, meg is nyitod őket. Ezzel pedig már tönkre is tetted a nyugodt reggeledet – ne az e-mailek legyenek az elsők, amikkel ébredés után foglalkozol!

És ez még mindig nem minden: az álmatlan éjszakákon jobb, ha egy könyv esik a kezed ügyébe, nem a telefonod: a pötyögés ugyanis aligha segít majd az elalvásban. És különben is: a mobiltelefon ébresztője sosem lesz olyan hatékony, mint egy ébresztőóra hangja – mindezek miatt épp itt az ideje, hogy visszatérjünk a régi klasszikushoz!

Apartment Therapy

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top