Életmód

A spermadonorságról írt mesekönyvet az anyuka a gyerekeinek

Szeretett volna egy mesekönyvet venni Jo Zmood, amiben elmagyarázzák a gyerekeknek, mit is jelent, ha spermadonor az apukájuk. Nem talált, így írt egyet a fiának.

Jo Zmoodnak egy 3 éves kisfia és egy 11 hónapos kislánya van, mindkét kisgyereke spermadonor segítségével fogant. “Gyereket szerettem volna, ezért választottam ezt a módszert” – mondta a CNN-nek az egyedülálló anyuka. 38 évesen határozta el, hogy nem vár tovább az igazira, egyedül is belevág.

“Nagyon sok könyv van, ami különböző típusú családokról szól, de nem találtam olyat, amelyik a spermadonor  jelentését magyarázná el a gyerekeknek. Szerettem volna elmagyarázni a fiamnak, hogy miért döntöttem úgy, hogy egyedül nevelem fel” – folytatta az anyuka.

Amikor másfél éves volt a fia, akkor kezdett el azon gondolkodni, hogy mit mond majd neki, ha megkérdezi egyszer később, hogy hol az ő apukája, vagy hogy miért neveli egyedül. “Szerettem volna gyereknyelven elmondani, hogy miért választottam ezt az utat, és hogy sose érezze azt, hogy nem kap elég szeretet, csak azért, mert nincs apukája.”

A mesekönyv főszereplője, Lilly, aki mindig is anyuka szeretett volna lenni, de szeretett volna tanulni, világot látni is, és amikor már elérte a vágyait, egy valami még hiányzott neki. Ezért elment egy orvoshoz, aki segített neki, hogy kisbabája legyen. Jo szerint nagyon fontos, hogy ez a téma a gyerekek előtt ne legyen tabu.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top