Életmód

Ennyi volt! Elrendelték a hőségriadót

Az előttünk álló hőhullám miatt éjféltől másodfokú hőségriasztás lép életbe egészen hétfő éjfélig. A hőségriadót légkondicionált közösségi terekben vészelheti át a lakosság.

Már hétfő óta trópusi meleg tartja markában Európát és így Magyarországot. Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzései szerint a füllesztő időjárás akár egy hétig is kitarthat még, ezért másodfokú hőségriasztást rendeltek el csütörtökön 0 órától jövő hétfőn 24 óráig. 

Bár jelenleg nincs szükség további intézkedésekre a hőségriadó miatt, az embereknek – és az állatoknak – érdemes minél több folyadékot inniuk és 11–15 óra között lehetőleg nem a napon tartózkodniuk. Érdemes kerülni ezekben az órákban a fizikai munkát is, ami sokkal megterhelőbb ilyen körülmények között

A katasztrófavédelem idén is összeállította azoknak a légkondicionált épületeknek a listáját, ahol a lakosság hosszabb-rövidebb ideig enyhülést találhat az afrikai eredetű meleg levegő elől.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top