Szeretnél értesítést kapni?

Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.

Engedélyezem Nem kérem
Életmód

Feltöltőkártyás a mobilod? Akkor figyelj!

Július elsejétől megszűnnek a nem azonosított SIM-kártyák, így a feltöltőkártyás mobilosoknak egy hetük maradt az adategyeztetésre.

Telefonon, a mobilszolgáltatók ügyfélszolgálatain és a postahivatalokban is elintézhető az adategyeztetés. Aki ezt nem teszi meg, és feltöltőkártyás mobilja van, készüljön arra, hogy SIM-kártyája július elseje után nem működik majd.

A jogszabály alapján egy egyéni előfizetőnek legfeljebb tíz, egy üzleti előfizetőnek pedig maximum ötven előre fizetett mobiltelefon-SIM-kártyája, azaz feltöltőkártyás előfizetése lehet.

A Telenor szerint a június 30-i határidőig fennmaradó idő nem lesz elég ahhoz, hogy mindenki elvégezze a törvényben előírt adminisztrációt, adategyeztetés híján pedig kötelező lekapcsolni a feltöltős SIM-kártyákat. A társaság azonban biztosítja ügyfelei számára, hogy új szerződéssel 60 napon belül ezt követően is visszakapják a korábbi hívószámukat és egyenlegüket. Hatvan napon túl az egyenleg már nem állítható vissza, de 2018. február 28-ig a hívószámot még vissza tudja adni a Telenor – írták.

via GIPHY

A Magyar Telekom  Domino-ügyfelei a június 30. után kötött előfizetői szerződésükhöz visszakaphatják korábbi hívószámukat és fennmaradt egyenlegüket abban az esetben is, ha elmulasztják az adategyeztetést – írta a Telekom.

A Vodafone későbbre ígért tájékoztatást.

 

Címlap

top