Életmód

Mégsem olyan egészséges a kókuszolaj, mint hittük

A kutatók szerint nem sok különbség van a kókuszolaj és a pálmaolaj, a vaj, sőt a marhazsír között.

 Te is kókuszolajra váltottál az egészséged érdekében? Az amerikai lakosság 72%-a is így tett, ám a dietetikusok mindössze 37%-a ért egyet a döntéssel – derül ki az American Heart Association felméréséből.

Mégsem olyan egészséges a kókuszolaj, mint hittük

 A kutatók szerint a kókuszolajat tévesen ítéltük meg mint egészséges hozzávalót: a 82%-a ugyanis telített zsír, ami köztudottan a sztrók és a szívbetegségek első számú okozója. Különböző kísérletekben, melyekben a résztvevők egy csoportja kókuszolajat, a másik pedig olíva- vagy napraforgóolajat fogyasztott, előbbiek esetében lényegesen megnőtt az LDL koleszterin szintje (erre mondják, hogy a “rossz” koleszterin). Ha pedig az LDL-értékeket nézzük, a kókuszolaj alig különbözik a pálmaolajtól, a vajtól, sőt akár a marhazsírtól is. 

A szakértők ezért azt javasolják, használjunk inkább olíva- és napraforgóolajat, a kókuszolajat pedig tartogassuk a hajunk és a bőrünk ápolására

Harper’s Bazaar

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top