Életmód

Nincs pénz a kísérletekre, gyűjtésbe kezdett egy fizikatanár

Egy magyar fizikatanárnak elege lett abból, hogy nincs pénz látványos kísérletekre, ezért az Indiegogón próbál pénzt gyűjteni.

A budapesti Semmelweis Ignác Szakképző Iskolában oktató Vörös Tamás néhány éve szervezte meg először a Folyékony nitrogén partyt, hogy látványos kísérleteket végezhessen az anyaggal. A diákok imádták, a folytatáshoz azonban több százezer forintra lenne szükség – számolt be a Hvg.hu.

A pedagógus egy budapesti cégtől szerezte be az alapanyagot, valamint a folyékony nitrogén tárolására alkalmas Dewar-edényt is tőlük bérelte.

A bérleti lehetőség azonban megszűnt, a speciális tárolóedény pedig több százezer forintba kerül. Ez kell ahhoz, hogy huzamosabb ideig tárolni lehessen a folyékony nitrogént.

Vörös Tamás ezért közösségi finanszírozással szeretné előteremteni a pénzt. Elindított egy Indiegogo-projektet amelyben 2800 dollárt, mintegy 760 ezer forintot szeretne összegyűjteni ahhoz, hogy a kísérleteket folytathassa.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top