Életmód

Rosszul lett, mert mérgező növénnyel keverte össze az aloe verát

A kínai vlogger lány az nyers aloe vera-fogyasztás jótékony hatásairól szeretette volna videót készíteni, csakhogy aloe vera helyett egy mérgező növénybe harapott.

 A 26 éves Ms Zhang, kínai vlogger lány, élő adásban szerette volna megosztani a követőivel, hogy miért egészséges nyersen aloe verát fogyasztani. Ehhez bemutatóval is készült, ám arról fogalma sem volt, hogy nem aloe verába, hanem egy mérgező növénybe harap.

 Zhang kezdetben elégedetten ízlelgette a növényt, majd pár perccel később megállapította, hogy azért kicsit keserű. Végül annyira rosszul lett, hogy kórházba kellett szállítani. 

 A vlogger aloe vera helyett az Agave Americanából, egy Mexikóban őshonos növényből csemegézett, ami a szakértők szerint egyáltalán nem alkalmas emberi fogyasztásra. A lány szája először elzsibbadt tőle, aztán “lángokat érzett a torkában”  szerencsére azonban hamar rendbe jött.

Élő adásban lett rosszul a vlogger, miután egy mérgező növénnyel keverte össze az aloe verát
A jótékony aloe vera (balra) és a mérgező Agave Americana (jobbra)

Az orvosok egyébként a nyers aloe vera húsát sem ajánlják napi szintű vagy hosszútávú fogyasztásra, természetes hashajtó hatása miatt.

dailymail

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top