Életmód

Végre egy aquapark, amelyet a mozgássérültek is használhatnak

A texasi Morgan's Inspiration az első olyan aquapark, amelyet úgy alakítottak ki, hogy mozgássérültek számára is teljesen hozzáférhető és élvezhető legyen!

Az ember valószínűleg ritkán gondol bele, mennyi olyan – számára hétköznapinak tűnő – élmény van, amiből valaki csak azért kénytelen kimaradni, mert kerekesszékben él, vagy mozgáskorlátozott. A csúszdákkal és izgalmas vízi játékokkal felszerelt aquaparkok például sokszor ilyenek.

Végre egy aquapark, amit a mozgássérültek is használhatnak
Végre egy aquapark, amit a mozgássérültek is használhatnak

A texasi Morgan’s Inspiration azért különleges, mert ez az első olyan aquapark, amely mozgássérültek számára is teljesen hozzáférhetővé és élvezhetővé teszi a vízi élményparkot. A park a Morgan’s  Wonderland névre keresztelt vidámpark vizes testvére, és annyira szuper, hogy még vízálló kerekesszéket is adnak a belépőhöz, hogy ne kelljen a drága kerekesszékeket tönkretenni a vízben. A gyerekek vízálló, GPS-követővel ellátott karórát kapnak, így a szülők sosem tévesztik őket szem elől az öt élménymedencével felszerelt park területén. Az aquapark ráadásul alkalmaz specálisan képzett orvosokat és segítőket is, akik vészhelyzet esetén  segítséget nyújtanak a vendégeknek. A Morgan’s Inspirationt több sérültekből és mozgáskorlátozottakból álló csoport is tesztelte, és úgy tűnik, a park tökéletes élményt nyújt a speciális igényű gyerekeknek is. 

 

Metro

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top