Életmód

Kőművesek veszik kezelésbe Júlia erkélyét Veronában

Két hétig nem látogatható Júlia erkélye Veronában, mert felújítják.

Pár hétig érdemes elhalasztani a veronai kirándulásokat, mert az évi másfél millió látogatót vonzó erkélyt, ahol a legenda szerint Júlia várta Rómeó érkezését, szeptemberben két hétig tartó renoválásnak vetik alá.

Felújítják Júlia erkélyét Veronában

A renoválás egy magánszponzor, egy veronai felújítási specialista támogatásával valósul meg. A Via Cappello 23-as szám alatti ház, “Júlia háza” fő látványossága a 20 bemélyedéssel rendelkező, gótikus stílusú balkon. Az erkély több módon is sérült, és felújításra szorul – mondta el Margherita Bolla, a veronai Művészeti Múzeum igazgatónője.

Évente 1,5 millióan látogatnak el a  14. századi Casa di Giuliettához, és fényképezkednek a világirodalom leghíresebb balkonja előtt, amely a város idegenforgalmának egyik legvonzóbb helyszíne. Shakespeare szerelmi drámája Veronában játszódik, de a történet fikció: Júlia valójában soha nem élt a házban. A balkont is csak utólag építették az épülethez. A ház a Capello családé volt, amelyet a hagyomány a Shakespeare-mű Capuletjeivel azonosított.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top