Életmód

“Az én gyerekem márpedig nem fog megtanulni olvasni a suli előtt”

A brit humorista azt mondta, azért nem hajlandó könyvet adni ötéves kisfia kezébe, mert a gyerkőcnek jelenleg sokkal fontosabb dolgokat kell megtanulnia.

Például hogy mozogjon, sokat és rendszeresen. Vagy hogy legyen jó a sportokban, és barátkozzon a vele egyidősekkel. Az ötéves kisfiú humorista anyukája, Crystal Lowery szerint ezek a készségek mind sokkal-sokkal fontosabbak annál, hogy kisfia olvasson, épp ezért nem is tanítja őt a betűkre.

Az anya a minap egy hosszú Facebook-posztban írt erről, amelyben többek között kitért arra is, hogy nem az olvasás az egyetlen készség, amellyel gyermeke előnyt szerezhet majd az első osztályban. Mint írta, bár fia fogékony lenne, szerinte sokkal fontosabb, hogy most olyan dolgokat sajátítson el, amelyek a kreatív, felfedező és kommunikációs készségeit fejlesztik.

Amikor a fiam elsős lesz, már tudni fogja, hogyan tanulhat úgy új dolgokat, hogy ne húzza fel magát, ha az elején még nem olyan ügyes benne. Lehet, hogy nem tud olvasni, de fejlettebbek lesznek a problémamegoldó készségei, mint a kortársainak, képes lesz huzamosabb ideig odafigyelni és követni a tanár utasításait. Végül, de nem utolsósorban a fiam tudni fogja majd, hogyan szerezhet barátokat.

A gyerekek rengeteg olyan dolgot is megtanulhatnak az iskolakezdés előtt, amiket nem lehet kikérdezni egy dolgozatban és amiket a tanulmányaik során nem tanulnak majd.” 

Olvass még többet az olvasásról az NLCafé oldalán: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top