Életmód

Lecsapott a Harvey hurrikán, nincs benne köszönet

Megjött a Harvey hurrikán, Donald Trump azonnal katasztrófa sújtotta területté nyilvánította Texast.

Négyes szintre erősödve érkezett meg Harvey, a hurrikán a texasi partokhoz, óránkénti 240-250 kilométeres széllel és óriási esőzésekkel. Corpus Christit és környékét addigra már kiürítették, a lakosok Texas belső vidékein kerestek menedéket. A hurrikán központi részétől, a szemétől keletre, Galveston megyében tornádóriadó van érvényben.     

Gregg Abbott, Texas kormányzója már péntek délután figyelmeztetett arra, hogy nagy katasztrófa várható. “Tudjuk, hogy emberek milliói érzik meg ennek az óriási viharnak a hatásait és következményeit. A legfőbb cél most az, hogy ne veszítsünk életet, ez legyen a legfontosabb, a ház és a vagyon csak másodlagos” – fogalmazott a kormányzó.   

Dennis Feltgen, az Országos Hurrikánközpont szóvivője hangsúlyozta: reméli, hogy mindenki megfogadta a figyelmeztetéseket, és időben elhagyta a veszélyeztetett területeket. Corpus Christiben az egyik helyi tisztségviselő arra kérte az otthon maradókat, hogy a karjukra rögzítsék a nevüket és társadalombiztosítási számukat, hogy azonosíthassák őket, ha valami történne velük. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top