Életmód

Kamu érettségi miatt szűnt meg 21 fegyőr állása

Kénytelen volt elbocsátani több mint húsz börtönőrt a Büntetés-végrehajtási Intézet Országos Parancsnoksága (BVOP), miután kiderült, hogy a fegyőrök hamis érettségi bizonyítvánnyal jutottak hozzá az álláshoz.

Épp csak elült a három évvel ezelőtti nyelvvizsgabotrány, ami a rendvédelmi dolgozók sorai között söpört végig. Akkor tömegével buktak le rendőrök, tűzoltók, bv-dolgozók hamis nyelvvizsga-bizonyítványuk miatt, most az érettségikkel akadt gond.

A Zoom.hu értesülése szerint a BVOP 21 dolgozó érettségije körül talált visszaélésre utaló adatokat az iskolai végzettséget igazoló okmányok valódiságát illetően, de az nem derül ki, hogy mióta dolgozhattak a büntetés-végrehajtás intézményeiben a hamis érettségivel rendelkezők.

A hamis nyelvvizsgákkal több mint 40 ember bukott le 2013-ban, a nyomozás alatt 117 ember ellen emeltek vádat. A középfokú komplex nyelvvizsgáért 300-350 ezer, a felsőfokúért 500-550 ezer forintot kértek. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top