Életmód

Egyszerű lábápolás otthon

Tudtad, hogy a lábfürdők nemcsak felfrissítenek, hanem a kórokozóktól és ezáltal a lábszagtól is megszabadítanak?

Pamutból vannak a zoknijaid? Na és a cipőd mennyire szoros? Hagyod, hogy kiszáradjon a lábbelid, mielőtt újra felhúzod? Csak három kérdés, és egészen biztos, hogy legalább az egyikre “nem” a válaszod. Ebben az esetben viszont tudnod kell, hogy tehetsz arról, ha sokat izzad a lábad, és esetleg kellemetlen a lábszagod. Természetesen tudjuk, hogy nem könnyű, és adott esetben nem is lehet minden körülménynek megfeleli, ezért hoztunk néhány ötletet, amelyek a legegyszerűbben segítenek hozzá a komfortos lábakhoz. Persze a legjobb az lenne, ha tényleg pamut zoknikat viselnénk, laza cipőt hordanánk, és két egymást követő napon nem vennénk fel ugyanazt a lábbelit. De hát kinek van minderre energiája?

Ha a lábszag ellen szeretnél tenni, több oldalról is megközelítheted a kérdést. Mivel az embernek általában nincs ideje naponta lábfürdőt venni, érdemes beszerezni lábhintőpont és lábsprayt. Ezek az SOS termékek könnyen és gyorsan bevethetők, és jó esetben hatékonyak is. Ráadásul nemcsak az izzadtságot szívják fel, hanem magát a termelődést is gátolhatják, vagyis nemcsak a tüneteket kezelik. A megfelelő hatás érdekében persze a leírásnak megfelelően kell használni őket.

Egyszerű lábápolás otthon

Ha kimondottan a szagok ellen tennél, az erős illatú zsálya az egyik leghatékonyabb megoldás, ugyanis elnyomja a kellemetlen szagokat. Áztathatod a lábad zsályás fürdőben, de vannak hintőporok is, amelyeket ezzel illatosítanak. A levendula és a teafaolaj is kedvelt lábszagűzők, akár illóolaj formájában is csepegtetheted azokat egy lavór vízbe vagy épp a cipődbe. Lábfürdőt azoknak érdemes gyakran venniük, akiknek sokat izzad a végtagjuk. A teafaolaj antibakteriális hatású, az ecet pedig gombaölő, így hosszú távon megszabadulhatunk a lábszagot okozó élősködőktől. Ha ez sikerült, az áztatások számát is csökkentheted. A hidratáló lábápolók közül érdemes olyat választani, ami könnyen felszívódik, és az illatával is hozzájárul a komfortérzetünkhöz. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top