Életmód

Segítség, száraz a bőröm!

A száraz bőrnek számtalan tünete van. Amikor a bőr segítségért kiált, érdemes komolyan venni a figyelmeztető jeleket. A bőrszárazság az esetek jelentős részében a lábszáron jelentkezik.

A szép bőr minden ember vágya. De vajon arra mennyien gondolnak, hogy a bőr, mint az emberi test legnagyobb szerve kültakaróként fontos feladatot lát el, mert óvja a szervezetet a kórokozóktól és a szennyeződésektől. Ezért sem mindegy, milyen állapotban van. Az egészséges bőr alkalmas arra, hogy betöltse azt a szerepet, amit a természet neki szánt. Aki azt hiszi, hogy csak a betegségek állják útját annak, hogy a bőr védelmi szerepe kiteljesedjen, téved. Ugyanis egy egyszerű bőrszárazság is sokat ront a bőr védekező képességén.

Az időjárási tényezők mellett az fürdésre, zuhanyozásra használt víz minősége is befolyásolja a bőrünk állapotát. A száraz bőrnek több tünete van, amely egyértelműen utal arra, hogy ápolásért kiált a szervünk. Ha azután, hogy vízzel érintkezett, húzódik és feszül, bizony hidratálásra van szüksége. A tapintásából is kiderül, hogy milyen állapotban van, ugyanis ha merev és durva, esetleg hámlik, biztosan ápolnod kell. A viszketés és a kipirosodás is egyértelmű jele annak, hogy száraz a bőr. A test egész felületét érintheti a szárazság, de legtöbben a végtagokon, elsősorban a lábszáron figyelik meg a tüneteket.

Segítség, száraz a bőröm!

Akik tenni szeretnének a bőrükért, a hidratálás mellett a tusfürdők és habfürdők minőségére is gondolniuk kell. Ugyanis egyáltalán nem mindegy, milyen tisztálkodószereket használunk. A kevésbé kíméletesek tovább rontják a bőr állapotát, és fokozzák a szárazságot. A megfelelő testápolók kiválasztása is sokat segít, ám ha nem javulnak a problémák, érdemes bőrgyógyászhoz fordulni. Az érzékeny testrészeket pedig, például a lábszárat, érdemes olyan speciális hidratálókkal frissíteni, amelyek több komponensűek, és nemcsak hidratálnak. A könnyű felszívódás az egyik legfontosabb tulajdonsága a minőségi termékeknek. Ha pedig extra kényelmet szeretnél a lábaidnak, válassz olyan terméket, amely a bőr hidratálásán kívül a fáradt lábat is felfrissíti.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top