Életmód

Itt a kütyü, amelyik megmentheti a gluténérzékenyeket

A súlyos gluténérzékenységgel küzdőknek hatalmas segítség lehet ez az egyszerűen kezelhető, hordozható eszköz, ami mindig megmondja, tartogat-e veszélyeket az elénk tett tányér.

Egyre többeket kínoz a gluténérzékenység, és míg vannak, akiknél az enyhe tünetek inkább csak olyan kellemetlenségeket okoznak, mint a puffadás, addig sokak esetében súlyos problémát jelenthet, ha glutént visznek be a szervezetükbe. Glutén pedig a közhiedelemmel ellentétben nemcsak a péksüteményekben van, hanem egy rakás más dologban is, olyanokban, amikről nem is sejtenénk, hogy veszélyes gluténcsapdát rejtenek.

A Nima hordozható gluténtesztere egy egyszerűen kezelhető, praktikus kütyü, és bármilyen helyzetben képes megmondani, tartalmaz-e glutént az ételünk, így kimondottan hasznos lehet, amikor étteremben vagy idegen háztartásban eszünk. A használata tényleg pofonegyszerű: csak veszünk egy darabot a tányérunkon található ételből, belerakjuk egy kis kapszulába és várunk 3 percet, míg az eszköz elvégzi a szükséges mérést.

A bökkenő csak annyi, hogy a Nima nem túl olcsó: a kezdő csomag majdnem 200 dollárba (50.000 forint) kerül, és később további kapszulákat is kell vásárolni hozzá.

Metro

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top