Életmód

Időjárás: intsünk szomorú búcsút a nyárnak, keddtől itt az ősz

Egész Nyugat-Európában szeles, borongós őszi idő van, helyenként jelentős mennyiségű csapadék hullik.

Le sem tagadhatnánk, hogy szeptember 12. igazi őszi időjárást hozott: borús, esős, szürke, fásult, fáradt, nyomott, kedvetlen reggelre ébredtünk. Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelentése szerint ennek oka délnyugat felől erősen megnövekedett felhőzet.

Szép őszi levelek

Napközben egyre több helyen valószínű eső, zápor, zivatar, helyenként jelentős mennyiségű csapadék várható. Kedden általában erősen felhős lesz az ég, hosszabb időszakokra elsősorban a Dél-Alföldön szakadozhat fel a felhőzet. A csapadékzóna egyre inkább az északi, északkeleti területekre helyeződik át, de délutántól a Dunántúlon szórványosan ismét kialakulhat kisebb eső, zápor. A szél fokozatosan északnyugatira, nyugatira fordul, késő estétől többfelé megerősödik, olykor viharossá fokozódik. Szélerősödés zivatar környezetében is lehet.

A legmagasabb nappali hőmérséklet kedden a Dunántúl és az Északi-középhegység térségében 16 és 19, másutt 20 és 25 fok között valószínű.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top