Életmód

Nehezebb volt, mint egy grizzly medve, aztán ledobott kétszáz kilót

Phil Hughes két évvel ezelőtt még 7 XL-es pólót hordott, és majdnem háromszáz kilót nyomott. Aztán leszokott a McDonald'sról és a szalonnáról. Most pankrátor.

Egy kifejlett hím grizzly medve a Wikipédia szerint nagyjából 270 kilót nyom. A brit Phil Hughes két évvel ezelőtt, 29 évesen körülbelül 292 kilós volt, azaz nehezebb volt az említett ragadozónál. Elmondása szerint gyakorlatilag a McDonald’son, szalonnán és édességen élt. Sokáig nem törődött a súlyával és a méreteivel (7 XL-es pólót hordott), mert mindig is nagy gyereknek számított, a családban az egészségtelen táplálkozás miatt mindenki túlsúlyos, megszokta, hogy a kövérségére megjegyzéseket tesznek. 12 éves volt, amikor meghalt az édesapja, onnantól kezdve végképp nem érdekelte, hogy néz ki.

Akkor döbbent rá, hogy ez így nem mehet tovább, és le kell adnia a súlyfeleslegét, amikor az éppen hogy járni megtanult unokaöccsével kiment a parkba focizni, és képtelen volt tartani a lépést a pici gyerekkel. Elment egy orvoshoz, aki azt mondta, hogy már nem az a kérdés, hogy ekkora súllyal ledöntheti-e őt egy szívroham, hanem már csak az, hogy mikor. Közölték vele, hogy cukorbetegsége miatt valószínűleg amputálni kell a lábát is. 

Phil Hughes akkor annyira megijedt, hogy komoly diétába kezdett. Félretette az összes egészségtelen élelmiszert, cukros üdítőitalokat és nassolnivalókat, és életében először strukturálni kezdte az étkezését. Orvosi segítséggel azóta 196 kilót leadott, és mostanra profi pankrátorként edz, ezzel keresi kenyerét.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top