Életmód

Új karokat kapott a buszbalesetben megsérült tinilány

Egy agyhalott fiú családja felajánlotta szerettük karjait a fiatal lánynak.

A 19 éves, indiai Shreya Siddanagowda 2016 őszén egy buszbalesetben sérült meg, emiatt mindkét karját könyök felett amputálni kellett. 

Múlt hónapban egy motorbalesetben végzetes fejsérülést szenvedett, 20 éves fiú családja azonban önzetlenül felajánlotta az agyhalott fiatalember épen maradt karjait átültetésre. Ezeket a végtagokat kapta meg a lány egy 13 órás műtét során. Ázsiában először végeztek dupla karátültetést, de a világon is mindössze 10 ilyen transzplantáció történt eddig, a mostanival együtt.

A vegyészmérnöknek tanuló Shreyát már kiengedték a kórházból, jelenleg intenzív fizioterápiára és rehabilitációra jár. Fokozatosan megtanulja mozgatni az ujjait, a csuklóját és a könyökét is. Másfél éven belül várhatóan 85 százalékban tudja majd használni az új karjait.

„Remélem, néhány éven belül normális és boldog életet élhetek. Folytatom a tanulmányaimat, és beteljesítem mindazt, amiről a balesetem előtt álmodtam” – mondta Shreya.

Daily Mail

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top