Életmód

6 titok, hogy jó élmény legyen a mosás

Vannak tanácsok, amik aranyat érnek. Bár a mosás a könnyebb házimunkák közé tartozik, az egészen biztos, hogy egyáltalán nem mindegy, mit, hogyan és mivel tisztítunk.

Hogy ki hogyan áll a házimunkához, egészen változó. Vannak, akik szeretnek a házban szorgoskodni, míg mások egyenesen utálják a takarítást. Azok, akik megtehetik, segítséget kérnek vagy megfizetnek egy takarítónőt, de a legtöbb családban inkább megosztják a munkát. Hogy a mosás éppen kinek a feladata, az sok mindentől függ. Az azonban biztos, hogy akikre a mosás feladata jut, nem járnak rosszul. Ugyanis a mosógépek manapság szinte minden igényt kielégítenek, a szuper teljesítményű mosószerek pedig ugyancsak megkönnyítik a mosást. Ahhoz, hogy ez a tevékenység tényleg öröm legyen, hoztunk néhány szuper tanácsot.

  • Ha azt szeretnéd, hogy az öblítőd illata sokáig érezhető legyen, nincs más dolgod, csak tegyél egy teáskanál ecetet az öblítőhöz. Bármilyen ijesztően hangzik is, hidd el, meghálálják a ruháid a törődést. Nemcsak frissebb illatúak lesznek, hanem tovább árasztják a kellemes illatukat. 
  • Ha nem elégszel meg a szokásos illatozással, vehetsz olyan parfümgolyókat, amelyek napokra garantálják frissességet. Ha nem használtál korábban hasonlót, ne tegyél túl sokat a ruhákhoz, mert nem tudhatod, mennyit érdemes ahhoz felhasználnod, hogy a neked megfelelő intenzitást elérd. Arról nem is beszélve, hogy ki kell tapasztalnod, hogy a bőröd hogyan reagál a szerre.
  • A legtöbb ruhát érdemes kifordítva mosni. Még mielőtt tiltakozni kezdenél, csak gondold végig: nem bolyhosodik a felszínük, amikor dörzsölődnek, és ha a napon szárítod őket, a színük sem fakul. Csak próbáld ki, és rájössz, hogy néhány alkalom után már rutinná válnak a mozdulatok.
  • Az egyik legkényesebb ruhadarab a melltartó. Ha sokáig szeretnéd használni a fehérneműidet, vigyázz rájuk, és csak kímélő programon, vagy nagyon rövid ideig mosd. Olyan ruhákkal rakd csak össze, amik biztosan nem bántják az anyagát. Szárítóba sohase rakd, az nem tesz jót neki. Vizesen felakasztani sem érdemes, mert kinyúlhat a pántja.
  • A törölközők gyakrabban kerülnek a gépbe, mint az átlagos ruhák, és ez így van rendjén. Ugyanis úgy higiénikus a tisztításuk, ha hetente cseréljük a fürdéshez használt darabokat. Az intim törülközőket pedig még gyakrabban érdemes mosni. Ha beteg van a családban, azonnal fertőtlenítsük mosással az ő holmiját.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top