Életmód

6 szokás, ami arról gondoskodik, hogy jó hangulatod legyen

A kiegyensúlyozott mindennapokért bizony neked is tenned kell egy kicsit, de hidd el, megéri!

Felkelsz, fogat mosol, elviszed a gyereket iskolába, bemész dolgozni, délután elhozod a gyereket, hazajössz a munkából, bevásárolsz, főzöl, lefekteted a gyereket, majd te is elmész aludni. Aztán jön egy újabb nap, ugyanazokkal a teendőkkel. Ebbe bele lehet fásulni, főleg a borús őszi és téli napokon. Ám ha találsz néhány szokást vagy programot, ami kicsit kirángat a mindennapi monotóniájából, hosszú távon is segíthet a jó hangulat megteremtéséért és megtartásáért.

Forrás: Twenty20

Kis dolog, de ha mindig tartasz egy-két szál friss virágot vagy néhány szobanövényt az otthonodban, élénkebb, élőbb hangulatot teremt.

Forrás: Twenty20

Tarts minden héten nagy bevásárlást, ha tudsz. A hűtőben mindig legyen valamennyi étel, ne várjon üresen, ha késő este beesel az ajtón és nagyon éhes vagy. Pont ezért tarts pár finomságot is a szekrényben vésztartalékként. Ha időd engedi, ne csak a boltba menj el vásárolni, hanem a piacra is. Ott mindig vibrál a hangulat a sok árustól és vásárlótól.

Forrás: Twenty20

Mindennap legyen egy órád csak saját magadra. Ha huzamosabb ideig nem figyelsz a saját igényeidre, csak a másokéra, egyre idegesebb, dühösebb és rossz hangulatú leszel. Tudjuk, hogy nehéz megoldani, de ha már 20 perccel előbb kelsz, hosszú távon lehet, hogy megéri, hogy van időd a saját ütemedben meginni a reggeli kávédat és végiglapozni az újságot vagy szörfölni az interneten.

Forrás: Twenty20

Készíts listát a napi és heti teendőidről. Nincs jobb érzés annál, amikor gyűlnek a pipák az elvégzett dolgok mellett.

Forrás: Twenty20

Sokaknak elképzelhetetlennek tűnik ma már az élet telefon, laptop és internet nélkül. Pedig nem is olyan rég még így éltek sokan. Hangolódj rá inkább egy könyvre néha, tedd el a telefonod, kapcsold ki rajta az internetet és élvezd a csöndet. Hidd el, nagyon jó tud lenni néha.

Forrás: Twenty20

Kedveskedj valakinek. Lehet az egy közeli szeretted, de egy ismeretlen, akár rászoruló is, például egy hajléktalan vagy egy beteg ember. Egy apró gesztus és a másik hálás lesz érte. Elcsépelten hangzik, pedig tényleg így van: ha örömet okozol valaki másnak, saját magaddal is azt teszed.

PureWow

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top