Életmód

„Mindig azt hittem, ha végre lefogyok, boldog leszek. Nem így lett”

Ionának egészen kicsi gyerekkorától kezdve figyelnie kellett a súlyára, és így is tett egészen addig, míg ki nem derült, nem válthatja valóra gyerekkori álmát. Rövid idő alatt már több mint 110 kilót nyomott.

Minden vágyam az volt, hogy ha majd nagy leszek, rendőr lehessen belőlem” – kezdi történetét Iona Chira. A Londonban élő nő elárulta, sokáig ez az álom adott elég erőt neki ahhoz, hogy kordában tartsa súlyproblémáit. „Amikor kiderült, hogy nem vesznek fel a főiskolára, összeomlottam, és ez a súlyomon is éreztette a hatását” – vallja be Iona, majd hozzáteszi, néhány hónap alatt több mint 40 kilót hízott.

115 kilónál is többet nyomtam, mikor úgy döntöttem, változtatok az életemen.” A fiatal nő drasztikus fogyókúrába kezdett, mint mondta azért, mert meggyőződése volt, hogy, ha leadja pluszkilóit végre boldog lehet. „Mindig azt hittem, hogy a súlyom az egyetlen dolog, ami elválaszt a tökéletes boldogságtól, de csalódnom kellett.”

Iona azután döbbent rá, hogy a fogyás önmagában még nem teszi őt boldoggá, hogy maga is lefogyott. Rövid idő alatt a testsúlyának több mint felétől szabadult meg, de azt mondja, sosem érezte magát olyan rosszul, mint vékonyan. „Szó szerint menekültem a tükrök elől, egyszerűen képtelen voltam ránézni magamra” – mondja a fiatal nő, aki ezután elengedte szigorú diétáját.

Jeans (1) or dress (2)? 🤔

Ioana Chira 🇷🇴👉🏼🇬🇧 (@ioana_fit) által megosztott bejegyzés,

Felszedett néhány kilót, ám arra figyelt, hogy meg se közelítse korábbi 115 kilóját. „Végre jól érzem magam a bőrömben, és sugárzik rólam a magabiztosság” – mondja, majd hozzáteszi, végre rájött, hogy az önbizalom egyáltalán nem testsúly kérdése. „Azért hoztam létre az Instagram-oldalamat, hogy a képeimmel meggyőzzem a hozzám hasonló nőket, nem kell vallásosan bámulniuk a mérlegüket ahhoz, hogy jól és sugárzóan érezzék magukat.”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top