Életmód

A szexista iskolai öltözködési szabályok ellen lázad ez a srác

Próbára tette az iskolai szexizmust a fiú az öltözetével.

A kaliforniai végzős gimnazista, Phil Rodriguez szexistának találta iskolájában az öltözködési szabályokat, ezért kísérletbe fogott. Egyik nap a vállát és a hasát fedetlenül hagyó, női topban jelent meg a gimnáziumban, várva a reakciókat. A fiú feltételezése beigazolódott, a nap végére a kisebb figyelmeztetéseknél komolyabbat senkitől sem kapott, míg ha a lányok viselnek ilyen felsőt, mindig megrovásban részesülnek. 

Forrás: Twitter/philemonimon

Phil szerint ezzel a tettel szexualizálják a női testet, és az iskola védelmében azt mondják, hogy zavaró az ehhez hasonló öltözet, mert elvonja a diákok figyelmét a tanulásról, bár őt még sosem kérdezték erről, hogy tényleg így van-e.

A legtöbb reakció, amit Phil kapott, pozitív volt, a legtöbb lány azt mondta, folytassa az akciót, amely csodálattal tölti el őket. Phil szerint az oktatók inkább viccként fogadták az öltözetét, nem szigorral és büntetéssel. 

Szerencsére nem Phil az egyetlen, aki csatlakozott a szexista öltözködési szabályok elleni küzdelemhez. Mikor a gimnázium számos lány tanulóját megbüntették a váll nélküli felsők viseléséért, fiú osztálytársaik úgy döntöttek, hogy tiltakoznak a szabály végrehajtása ellen azzal, hogy ők is pontosan ilyen ruhadarabokat vesznek fel. Bravó, fiúk, mi nagyon drukkolunk, hogy elérjétek a célotokat!

Yahoo Lifestyle

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top