Életmód

Másfél hete fűtés nélkül vacognak a csepeli mentők

A hivatalos előírás szerint legalább 18 fokot kellene biztosítani a mentőállomásokon, de mivel Csepelen másfél hete elromlott a kazán, az ott dolgozók már a 15 foknak is örülnek.

Másfél hete nincs fűtés a csepeli mentőállomáson, mert elromlott a kazán. Az ott dolgozók olajradiátorokkal próbálják elviselhetőbbé tenni a benti létet, mert hiába jelezték már akkor az Országos Mentőszolgálatnak a problémát, azóta sem történt semmi – írja a 168 óra.

A mentőszolgálat belső szabályzata ugyan előírja, hogy minimum 18 fokot kell biztosítani a mentőállomásokon, a csepeli bázison már a 15 foknak is örülnének. Meleg víz sincs, így kezet mosni csak hideg vízben tudnak, fürdeni meg sehogy.

Az állomáson 40-en dolgoznak, négy autó van szolgálatban, így legfeljebb azokban tudnak felmelegedni. A problémát már másfél hete jelezték az OMSZ-nek, de azóta sincs változás. Egy helyi vállalkozó segített volna, ám ehhez a vezetőség engedélye kellett volna, amit nem kaptak meg.

A lap szerint nem ez az első ilyen eset, a mostani már a negyedik alkalom csak Csepelen, de előfordult hasonló probléma Vácon, Angyalföldön is.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top