Életmód

Kétforintos tartozása volt Terikének, durván megalázták

Kétforintos tartozás miatt nem tölthetett gázt az előre fizetős órájára Boros Mihályné Terike. Az előre fizetős gázórát pont azért találták fel, hogy az előfizetőnek ne legyen tartozása. A kör bezárult.

Az ambrózfalvi Boros Mihályné Terike 7 éve váltott előre fizetős gázórára, hogy még véletlenül se ússzon el a csekkek befizetésével, és hogy ne keletkezzen tartozása. Ennek ellenére legutóbb mégsem engedte a Főgáz, hogy pénzt töltsön a gázóra kártyájára, mert 2 forintos tartozást mutatott ki nála a rendszer.

„Amikor november elején megkaptam a fizetésem, elmentem Tótkomlósra, hogy az ottani nagy boltban feltöltsek 9000 forintot a gázos kártyámra. Nálunk, Ambrózfalván erre nincs lehetőség. Legnagyobb meglepetésemre a tranzakciót elutasította a gázszolgáltató. A pénztáros megismételte a kérést, de újra ez történt. A hiba okaként pedig azt olvastam a kis papíron, hogy »feltöltés a hátralék kiegyenlítése után lehetséges«. De hogy a csudába lett hátralékom, amikor az előrefizetős gázóra lényege pont az, hogy ne keletkezzen hátralék? Majd felrobbantam a dühtől, és rettenetesen szégyelltem is magam, mert ennek az egésznek tanúja volt egy csomó ember, akik a pénztárnál sorban álltak” – mesélte Terike a Délmagyarnak.

„Azt mondták, a kétforintos hátralék úgy keletkezett, hogy még az előző szolgáltatónál befizettem egy 5000 forint feletti összeget csekken, ami hét forintra végződött. A postán a kerekítés szabályai szerint öt forintra végződő összeget fizettettek velem. Miután a Főgáz Zrt. átvett bennünket, fogyasztókat, az a két forint tartozásként került a rendszerbe. Most azonban törölték a tartozást. Azt is mondták, a kétforintos csekket vegyem semmisnek, nem kell befizetnem. A blokkolást pedig azonnali hatállyal feloldották a kártyámon. Csak azt nem értem, hogy ez a kétforintos »rendszerhiba« miért nem derült ki hamarabb. Mondjuk augusztus végén, az előző feltöltésemkor. Amikor szeptember elején kiküldték a számlarészletezőt, azon az szerepelt, hogy a nyilvántartott számlaegyenlegem 0 forint…”

Címlapkép: MTI Fotó – Varga György

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top