Életmód

Három perc alatt házasodtak össze, évekig nem ölelhetik meg egymást

Rendhagyó esküvőt tartottak az Amerikai Egyesült Államok és Mexikó közötti határkerítésnél. Az amerikai vőlegénynek és mexikói menyasszonyának 3 perc alatt kellett kimondani a boldogító igent, mert csak ennyi időt kaptak a hatóságoktól. Évekbe telhet, míg újra találkozhatnak.

Van egy kis földsáv az amerikai-mexikói határvonal mentén San Diego és Tijuana között, amit csak úgy emlegetnek: a Barátság parkja. Ezen a szakaszon a kerítés nem tömör, hanem hálós, az egymástól elszakadt mexikói családok tagjai itt láthatják, és meg is érinthetik egymást, igaz csak a kerítés apró rácsain keresztül. A park csak néhány órára van nyitva hétvégén.

Viszont 2013 óta rendkívüli esetekben kinyitják a kerítés kapuit, amit beszédesen a Remény ajtajának hívnak, ilyenkor a családtagok megölelhetik egymást vagy épp házasságot is köthetnek.

Ezért gyűlt össze 12 kiválasztott jegyespár is nemrég a Barátság parkjában, amelyeknek egyik tagja Mexikóban, míg a másik az Egyesült Államokban él, és másképp nem tudnának találkozni.

Evelia Reyes és Brian Houston egyike volt a tucatnyi jegyespárnak, három percük volt összeházasodni. A házasságkötést két hónapos szervezőmunka előzte meg, és szükség volt a Border Angels nevű, San Franciscó-i non-profit szervezet segítségére is.

Reyes 27 éves, a határ mexikói oldalán él, míg 26 éves vőlegénye, Houston az Egyesült Államokban. A kapunyitás után Tijuana bírója gyorsan összeadta a jegyespárt, ugyanis egy házasságkötésre csak 3 percnyi idő jutott, hogy mind a 12 jegyespár kimondhassa az igent a rövid nyitvatartási idő alatt.

Nagyon boldog vagyok és egyben nagyon szomorú is, mert most el kell mennem. Sokáig vártam erre, hiszem, hogy a remény az utolsó, ami meghal. A házasságkötésünk bizonyíték arra, hogy minden lehetséges”

– mondta az esküvő után az ifjú feleség. 

Az újdonsült férj elmondta, hogy két éve találkoztak először feleségével, mielőtt szét kellett válniuk, ám azt nem részletezte, hogy ő miért nem léphet be Mexikóba.

Az ifjú házasok naponta beszélnek egymással telefonon, viszont még évekbe telhet, míg Evelia megkapja a zöldkártyát, amivel beutazhat, és elkezdheti végre férjével közös életét az Egyesült Államokban – írja a Huffington Post.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top