Életmód

Megtilthatják a civileknek, hogy ételt osszanak a rászorulóknak

Egy módosítás szerint a jövőben csak önkormányzati, állami és egyházi szervezeteknek adnának területfoglalási engedélyt az ételosztásokhoz.

Elkészítette az ételosztások rendjét szabályozó miniszteri rendelet módosítását az Emberi Erőforrások Minisztériuma, a javaslatot most egyeztetik más tárcákkal – értesült a Népszava.

A lap forrásai szerint a módosítás lényege, hogy a jövőben csak önkormányzati, állami és egyházi szervezeteknek adnának területfoglalási engedélyt, hogy rászorulóknak szervezzenek ételosztást. A civil szervezetektől elvennék ezt a lehetőséget.

Erre utal az is, hogy állítólag sok ételosztással foglalkozó egyesület hónapok óta nem kap területfoglalási engedély még pénzért sem, nemhogy ingyen. Korábban viszont több fővárosi kerület méltányosságból elengedte a díjat.

A lapnak nyilatkozó egyik fővárosi karitatív szervezet képviselője azt mondta, nekik nem is válaszol az egyik budapesti önkormányzat a területfoglalási kérelmükre, pedig ez kötelessége lenne.

Pár napja Debrecenben döntöttek arról, hogy fizetniük kell az ételosztást végző karitatív szervezeteknek a közterület-használatért. Igaz, a város vezetése szerint ez korábban is így volt, most csak pontosították a rendeletet.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top