Életmód

Bajban vannak a Fejér megyei állatmentők, nincs pénz áramra

Közel egymillió forint tartozása van az energiaszolgáltató felé a Fema Állatmentők nevű nonprofit szervezetnek. A Fejér megyei karitatív szervezet elsősorban bántalmazott állatokon segít, de nem tud tovább működni, ha kikapcsolják náluk az áramot.

Facebookon kér segítségét a Fejér megyei Fema Állatmentők nevű szervezet, amelynek 806 ezer forintos tartozása van az energiaszolgáltató felé. Ezt az összeget nem tudják önerőből kifizetni, ezért kérik az emberek támogatását. Mint írják: a működésükhöz elengedhetetlen az áram a téli időszakban, hiszen villanyradiátorral, infralámpákkal adják a meleget az állatoknak. 

A Fema egyesülete 2012 óta létezik, oldalukon azt írják, hogy fő profiljuk a rossz körülmények között tartott, megkínzott, bántalmazott, éheztetett állatok mentése, rehabilitációja, majd örökbe adása, beleértve a vadon élő, sérült állatok mentését is. Szervezetük Fejér megyében és peremterületein működik, és tevékenységüket tekintve egyedülálló a megyében. Mentéseiket magán- és céges adományokból, saját forrásokból, pályázatokból, valamint az adó részükre utalt 1 százalékából tudják finanszírozni.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top