Életmód

Kiderült, mennyi idő után merünk szellenteni egy új kapcsolatban

Egy ausztrál felmérésben megkérdezték, mennyi idő után csókolóznak, szexelnek egy új kapcsolatban a párok. És arra is rákérdeztek, mikor mernek először szellenteni a kedvesük előtt.

Az eHarmony nevű társkereső site 1034 ausztrált kérdezett meg egy nem reprezentatív felmérés során arról, hogy mik a legfontosabb mérföldkövek egy kapcsolatban, és ezekre mikor kerül sor. A 24.hu cikke szerint kiderült, hogy az ausztrálok hamar rétérnek a lényegre, 25 százalékuk már az első randin csókolózik.

A válaszadók többsége 3 hónapot vár az első szexre. Ez viszonylag soknak tűnik, legalábbis ahhoz képest, hogy egy másik kutatás szerint az amerikai és európai párok csaknem fele egy hét és egy hónap közötti idő után bújik ágyba. Az ausztráloknál e téren nyitottabbak a férfiak, ők már az első héten szexelnének, míg a nőknek csak tizede gondolja így.

A válaszok alapján a frissen összejött párok általában három hónapot várnak arra, hogy inaktívvá tegyék a profiljukat a társkereső oldalakon. Ugyanennyi időt várnak arra, hogy kimondják: szeretlek.

Kiderült egy ritkán megkérdezett dolog is, a kutatók ugyanis arra is rákérdeztek, hogy mennyi idő után mernek szellenteni párjuk jelenlétében. Az emberek többsége hat hónap után jut el idáig.

Ezek a felmérés további megállapításai:

  • Négy hónap együtt járás után teszik ki az első közös fotót a Facebookra.
  • A 24 év alattiak hamarabb bevállalják a szellentést párjuk előtt.
  • A nők két hónap után mutatkoznak smink nélkül egy friss kapcsolatban.
  • Három hónapon belül bemutatják a barátoknak az új partnert.
  • Fél évet várnak, amíg a család is megismerheti új választottjukat.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top