Életmód

Ez a kutya gondoskodik róla, hogy a repülők ne ütközzenek madarakba

A repülőtéren dolgozó border collie feladata, hogy elüldözze a madarakat, mielőtt esetleg balesetet okoznának. És ezt tökéletesen csinálja!

Nem sok kutya mondhatja el magáról, hogy egy repülőtéren dolgozik, de Piper, a michigani reptér alkalmazottja pontosan ilyen. A border collie feladata a környéken tanyázó madarak (vadludak, varjak vagy sirályok) elijesztése, amit a kutya készséggel és rakétasebességgel hajt végre.

Piper persze már ennyi alapján is nyilvánvalóan menőbb mindannyiunknál, de a legjobb, hogy az UV-szűrés és az általános védelem érdekében egy szupermenő szemüveget is visel bevetésein – ennél pedig már tényleg sehogy sem lehetne vagányabb ez a kutya! 

Piper már három éve dolgozik a reptéren, és gazdája szerint sokkal inkább játékként tekint feladatára és nem mint munkára. A kutyák bevetése az ilyen feladatokban egyébként kifejezetten hasznos, hiszen a border collie-nak a vérében van a maradak (el)terelése, a szárnyasok pedig remélhetőleg megtanulják, hogy ezt a területet már egy veszélyes ragadozó uralja, és később tudatosan is elkerülik.

 

LaughingSquid

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top